miercuri, 21 august 2013

Molie a sufletului meu...

        Rasarit,fum de tigara printre ganduri,mii de regrete, mii de amintiri,mii de imagini rulate cu incetinitorul.Ajungi sa te gandesti incotro vrei sa te indrepti si atunci cand crezi ca ai gasit o usa pe unde te poti strecura pentru a fugi cat mai departe,iti dai seama ca e inchisa si ca nu ai cheia. Incerci sa gasesti o alta alternativa pentru a deschide usa si nu reusesti sa mergi mai departe.Ramai blocat in fata usii cu ochii inlacrimati, cu trupul tremurandu-ti, cu dintii albi ce-ti musca buzele, cu parul facut valvoi din cauza nervilor...ramai blocat si realizezi ca fara cheie nu ai nicio sansa. Faci un pas inapoi, inchizi ochii,o lacrima iti scapa din celula pleoapelor,iti strabate intregul obraz,iti atinge buzele,se indreapta spre barbie si ajunge pe gat.Atunci realizezi cat de calde sunt lacrimile pe trupul tau rece. Fierbinteala lor iti ofera o stare de bine,iti ofera o liniste interioara pe care nu o intelegi.Ai atat de multe de zis,dar nu poti sa oferi libertate cuvintelor pentru a fii auzite si de restul.Te inchizi intr-o cusca imaginara,arunci cheia cat mai departe,ramai totusi in fata usii privind-o nostalgic,privind-o cu regret,imaginandu-ti ce ar putea fii dincolo.Ramai tacut,in intunericul camerei...
Ochii inchisi,stransi,buzele-ti sangerande din cauza stransorii dintilor,obrajii strabatuti de lacrimi,  ganduri nocturne,nostalgii,bucurii.Un film...un film al vietii tale.O molie a sufletului tau, o molie fara sorti de izbanda. 
Vorbesti cu tine insati si incerci sa-ti oferi curajul de a merge mai departe,de a strabate toate partile intunecate ale sufletului tau,de a-ti oferi o clipa de liniste. 
Eterne imagini,eterne amintiri...
Razele soarelui cad lin pe fata plina de urme ale lacrimilor.Te indrepti spre mare,simti mirosul sau,simti cum vantul patrunde printre firele tale de par,simti cum iti atinge pielea,cum iti aduce un val de liniste si de siguranta.Simti,simti,simti...
Privesti in zare si observi zborul lin al pescarusilor.Iti doresti sa fii si tu unul dintre ei,sa zbori fara nicio grija,sa simti cum vantul iti patrunde printre pene si te ajuta sa zbori. Inchizi ochii si pentru cateva secunde nu te mai gandesti la nimic.Zambesti la adierea vantului care se joaca cu fiinta ta,cu pielea ta,cu parul tau,cu toate membrele tale.Il simti rece si placut,linistitor si zbuciumat.
Nisipul iti patrunde printre degetele albe,valurile ti-aduc mirosul algelor pierdute printre timpuri. Scoici ascutite iti taie pielea talpii,te fac sa te strambi de durere,dar suporti.Suporti fiindca te simti liber,te simti curat,te simti proaspat.
Minute in sir tii ochii inchisi...minute in sir,minute in sir...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu